Het Zonnepanelen Zekerplan

Uw Zon investering Zeker!

Naamloos.jpg
Met een oppervlakte van 160.000 vierkante meter en een capaciteit van 11,5 megawatt is het grootste zonnedak ter wereld onthuld in India.

Dit meldt de lokale overheid van de Indiase staat Punjab in het noorden van India.

Het gaat om een project waarbij in totaal 19,5 megawatt aan zonnepanelen zijn geplaatst op verschillende daken van de campus van Dera Baba Jaimal Singh, een spirituele organisatie.

grote zonnecentrale

Oman, gelegen ten zuid van het Arabische schiereiland, wil een enorme zonnecentrale gaan bouwen van ruim 1.021 megawatt. Met de enorme hoeveelheid energie die hiermee wordt opgewekt, moet het laatste beetje olie dat nog in de grond zit worden opgepompt.

Oman werkt hierbij samen met Shell en het Franse oliebedrijf Total. In totaal wordt er 600 miljoen dollar gestoken in het project, Miraah (Arabisch voor spiegel) geheten, dat in 2017 moet klaar zijn.

tourkoortscrop.jpg
De tourkoorts in Nederland, en vooral Utrecht, leeft steeds meer op. Met het hoogste aantal Nederlandse deelnemers, waaronder een aantal kanshebbers voor etappes, maakt iedereen zich op voor de tourstart van zaterdag.

Utrecht probeert ook te laten zien dat de stad één van de koplopers is met zonne-energie in Nederland. Op een gebouw langs de route zijn ruim 80 zonnepanelen gelegd in de vorm van een wielrenner met het woord ‘Tour’ ernaast in de hoop dat de camera’s de installatie opmerken.

  

 

 

Benieuwd naar het verzekeren en veilig stellen van uw (grote) duurzame investering? We vertellen u graag meer over onze allrisk zonnepanelen verzekering. Neem contact op of laat een bericht achter.

►Volg het Zonnepanelen Zekerplan @zonzekerplan op Twitter voor interessant nieuws over zonne-energie en zonnepanelen.

byd_k9-2011_r3.jpg

Amsterdam Airport Schiphol heeft 35 elektrische bussen van het Chinese BYD in gebruik genomen voor het vervoer van reizigers van hun vliegtuig naar de gate. De bussen worden geladen met zonnestroom.


Iedere bus heeft op de luchthaven een eigen oplaadpaal. Daarmee heeft Schiphol de grootste oplaadlocatie voor elektrische bussen van Europa. Jos Nijhuis, chief executive officer en president-directeur Schiphol Group: ‘Schiphol wil een van de duurzaamste luchthavens ter wereld zijn. Bij alles wat we doen proberen we schoner, slimmer, zuiniger en socialer te handelen. Dat de bussen worden opgeladen door de eigen zonnepanelen is helemaal fantastisch.’

zonnepanelen in amerika
Zon is de snelst groeiende energiebron van de Verenigde Staten. Sinds 2008 groeide het geïnstalleerd vermogen aan zonne-energie met een factor twintig.

Dit is te danken aan grote bedrijven zoals Apple die zonnepanelen plaatsten om hun CO2-uitstoot te verlagen. Ook magnaat Warren Buffet bouwde een gigantische zonnepark in Californië, dat bestaat uit 8,4 miljoen zonnepanelen (goed voor 550 megawatt). Bovendien plaatsen particulieren meer en meer zonnepanelen op hun dak.