Het Zonnepanelen Zekerplan

Uw Zon investering Zeker!

z7R1rjT6RhmZdqWbM5hg_R0001139.jpg
Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft het nieuwe busstation 'knooppunt Schiphol-Noord' geopend dat is gebouwd door Heijmans. Op het dak liggen 440 zonnepanelen.

Het busstation heeft acht haltes, verknoopt de verschillende buslijnen in de Schipholregio en biedt reizigers overstapmogelijkheden in alle richtingen. Het station heeft een bijzondere overkapping waar een vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog voor is hergebruikt. Bovendien is het voorzien van led-binnen- en buitenverlichting en zonnepanelen. 22 clusters van 20 zonnepanelen zijn op het dak aangebracht. Deze zorgen voor de stroomvoorzieningen ten behoeve van het busperron voor onder meer de led-verlichting.

Knooppunt Schiphol-Noord is onderdeel van het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer (AROV) dat is opgezet om de bereikbaarheid tussen verschillende regio's te verbeteren en het reizen 'van deur tot deur' makkelijk te maken. Er is een kiss & ride zone voor automobilisten en reizigers en een chauffeursloge voor de buschauffeurs. Het station biedt reizigers de mogelijkheid om over te stappen op meerdere lijnen in de Schipholregio.

Voor de overkapping is een oude vliegtuighangar gebruikt die begin jaren ’40 werd gebouwd in Groot-Brittannië en in 1958 is aangekocht door de gemeente Rotterdam. In 2015 kreeg de hangar een nieuwe bestemming op het terrein van Amsterdam Airport Schiphol. Het station is gerealiseerd door een samenwerking van de Stadsregio Amsterdam, de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol Group, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De kosten van het project bedragen in totaal 31 miljoen euro, waarvan het ministerie van Infrastructuur en Milieu 15,3 miljoen euro bijdraagt uit het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer.

 

Benieuwd naar het verzekeren en veilig stellen van uw duurzame investering? We vertellen u graag meer over onze allrisk zonnepanelen verzekering. Neem contact op of laat een bericht achter.

►Volg het Zonnepanelen Zekerplan @zonzekerplan op Twitter voor interessant nieuws over zonne-energie en zonnepanelen.