Het Zonnepanelen Zekerplan

Uw Zon investering Zeker!

Solar Impulse 2 in de lucht

Het team achter Solar Impulse is begonnen met een vlucht over de Grote Oceaan. Mocht de vlucht tot een goed einde gebracht worden, dan is dat een unicum: niet eerder vloog een zonnevliegtuig aan een stuk door over de Grote Oceaan.

Solar Impulse steeg op vanaf een vliegveld in het Chinese Nanjing. Uiteindelijk moet er geland worden in Hawaii, meer dan 8000 kilometer verderop. Naar verwachting moet piloot Andre Borschberg ongeveer 120 uur in het vliegtuig doorbrengen om de Grote Oceaan over te steken: niet eerder duurde een vlucht met één individu aan boord zo lang. Dat is echter niet het belangrijkste record waar Solar Impulse op aast. Als de vlucht slaagt, dan heeft het team het record voor de langst afgelegde afstand voor een vliegtuig op zonne-energie in handen.

De vlucht van China naar Hawaii is de zevende etappe in het vluchtschema. Hierna volgen nog vier etappes. Als die zijn volbracht heeft Solar Impulse zijn tocht om de aarde volbracht. De reis begon in maart in Abu Dhabi, en moet daar in augustus ook weer eindigen.

Vorig jaar toonde het team achter het zonnevliegtuig de Solar Impulse 2 en maakte de plannen voor een wereldreis openbaar. Het voornaamste doel van de onderneming is het promoten van schone energie. De Solar Impulse 2 heeft een spanwijdte van 63 meter en een maximale snelheid van 80 kilometer per uur.

Volg alle ontwikkelingen en bekijk de livestream op www.solarimpulse.com

 

Update 1-6-2015 / 11:04

De poging van een zonnevliegtuig om zonder een druppel brandstof te verbruiken rond de wereld te vliegen is maandag wegens slecht weer onderbroken in Japan. Dat melden de website en twitterfeed van de Solar Impulse 2.

De Zwitserse piloot was zondag in Nanjing in China opgestegen. De bedoeling was om naar Hawaï over te steken, de langste en gevaarlijkste etappe van de wereldreis, maar maandag werd besloten te landen in Nagoya.

Het zonnevliegtuig begon zijn vlucht om de wereld in maart in Abu Dhabi. Het maakte tussenlandingen in Oman, India, Myanmar en China. De 8.175 kilometer lange oversteek van Nanjing naar Hawaï was de zevende van de twaalf etappes die gepland stonden.

 

Benieuwd naar het verzekeren en veilig stellen van uw duurzame investering? We vertellen u graag meer over onze allrisk zonnepanelen verzekering. Neem contact op of laat een bericht achter.

►Volg het Zonnepanelen Zekerplan @zonzekerplan op Twitter voor interessant nieuws over zonne-energie en zonnepanelen.