Het Zonnepanelen Zekerplan

Uw Zon investering Zeker!

Landelijke subsidie

Zon SDE+ 2015

Investeert u in zonnepanelen of zonthermie? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de landelijke subsidie van de Stichting Duurzame Energieproductie (SDE+).

Subsidies zonnepanelen Nederland

De SDE+ stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. 

Voor de volgende categorieën kunt u in 2015 SDE+ subsidie aanvragen:

  • Hernieuwbare elektriciteit - Fotovoltaïsche zonnepanelen (zon-PV) met een vermogen ≥ 15 kWp.
  • Hernieuwbare warmte - Zonthermie met apertuuroppervlakte ≥ 100 m², waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van afgedekte collectoren.

Alle benodigde informatie om hier aanspraak op te maken vindt u hier.

 

Provincie afhankelijke subsidie

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Via de stimuleringsregeling “Asbest eraf, zonnepanelen erop” kunnen agrarische bedrijven voor het vervangen en saneren van asbestdaken in combinatie met plaatsing van zonnepanelen, subsidie krijgen.

Vanaf 1 juli 2014 kunt u weer in een van de drie volgende situaties gebruik maken van deze regeling (klik desbetreffende situatie voor bijbehorende voorwaarden en aanvraagprocedure):

Bekijk hieronder voor het indienen van de aanvraag de aanvullende voorwaarden van desbetreffende provincie.

Noord-Holland

Friesland

Groningen

Drenthe

 

Overijssel

 

Gelderland

Flevoland

Utrecht

Zuid-Holland

Zeeland

Noord-Brabant

Limburg

 

Belastingdienst

BTW terugvragen op zonnepanelen

Een particulier uit Nederland die een zon PV installatie heeft aangeschaft is in principe ondernemer voor de BTW indien er ook energie (stroom) teruggeleverd wordt op het stroomnet. De BTW op de aanschaf (21%) en op de montage (6% t/m eind 2014) van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer van de belastingdienst terugvragen. Daarentegen moet de BTW over de teruglevering op het net weer worden afgedragen, hiervoor wordt een forfait aangehouden.

Wij adviseren u de aanvraag voor de teruggave van de BTW te laten verzorgen door een belastingadviseur. Een overzicht met antwoorden op veel gestelde vragen hierover vindt u op deze link van de rijksoverheid.